Διαμορφούμενα Α' στο χθες, στο σήμερα, για πάντα...

Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Ο καθηγητής Ιατρικής Γιάννης Κουντουράς, έχει διαπρέψει στον χώρο της Ιατρικής με επιστημονικές εργασίες και παρουσιάσεις σε ιατρικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, από την αρχή ακόμη της σταδιοδρομίας του, επέδειξε ζήλο και έχει αναπτύξει εκκλησιαστικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, είναι από τα βασικά στελέχη και τακτικός ομιλητής κυρίως στον σύλλογο «Ο ΄Αγιος Μάρτυς Νέστωρ», που ίδρυσε ο μακαριστός επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης. Συχνά προσκαλείται και από χριστιανικούς συλλόγους, κατηχητικά και μητροπολίτες και ομιλεί σε διάφορες πόλεις. Οι δυναμικές ομιλίες του είναι Βιβλοκεντρικές και πνευματοφόρες.

΄Εχει ακόμη το χάρισμα να συνθέτει, να μελοποιεί και να τραγουδά χριστιανικά τραγούδια. ΄Ηδη είναι δημιουργός δέκα CD. Πριν από αρκετά χρόνια κυκλοφόρησε η ποιητική του συλλογή με τίτλο ΑΝΤΙΦΩΝΟ, που μάλιστα είχε ευμενείς κριτικές. Πολλά από τα ποιήματα της συλλογής αυτής τα μελοποίησε και τα τραγουδά ο ίδιος.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Διαμορφούμενα Α΄- στο χθες, στο σήμερα, για πάντα…». Τη συγγραφή του βιβλίου την εμπνεύστηκε από έναν δάσκαλό του, που σημάδεψε καθοριστικά την πνευματική του πορεία. Μέσα στις 312 σελίδες του κομψού αυτού τόμου ο συγγραφέας αποτυπώνει το καταστάλαγμα της πολύχρονης εμπειρίας του με βαθυστόχαστα μηνύματα, που αγγίζουν και προβληματίζουν με την πειστικότητά τους, ακόμη κι αυτούς που είναι αδιάφοροι για πνευματικά θέματα. Θαυμάσιες είναι οι αναλύσεις των περιπτώσεων της γυναίκας του Λωτ, που έγινε στήλη άλατος, του ΄Ασωτου Γιου και των Πικρών νερών. Αυτά τα Βιβλικά περιστατικά τα παραλληλίζει με καταστάσεις της σημερινής πραγματικότητας. Η έμπειρη γραφίδα του αναδεικνύει, αναλύει και πολλάκις καυτηριάζει την υποκρισία, την αναλγησία και την αχρειότητα ανθρώπων της εποχής μας. Και στο τέλος οδηγεί βήμα βήμα τον αναγνώστη σ’ Εκείνον, τον Σταυρωμένο Ιησού, που δίνει λύση στο πρόβλημα του ανθρώπου. Ο αναγνώστης αντλεί σημαντικά πρακτικά μαθήματα, πολύ χρήσιμα για την εποχή μας.

Σε μερικά κεφάλαια καταγράφει και σχολιάζει προσωπικά του «ιστορήματα», όπως τα ονομάζει, που καλύπτουν πληθώρα θεμάτων και ενδιαφέρουν τον αναγνώστη, γιατί είναι γεμάτα με πολύτιμα μαθήματα, παρμένα από επαφές και εμπειρίες του με διάφορα πρόσωπα. Περιγράφει τη δραματική κατάσταση, στην οποία περιήλθε η ανθρωπότητα. Ακόμη ανησυχεί, γιατί πολλοί «χριστιανοί», ναι μεν, είναι πιστοί στους τύπους, αλλά η ζωή τους είναι δυσφήμιση του Χριστιανισμού. Γι’ αυτό, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον φτηνό και φτωχό χριστιανισμό που ζουν οι περισσότεροι «χριστιανοί», ακόμη και κληρικοί. Τις αναλύσεις, τις ερμηνείες και τις προσεγγίσεις του σε διάφορα ζωτικά θέματα, θα ζήλευαν ακόμη και πολλοί ιεροκήρυκες ή θεολόγοι. Ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία δίνει με παρρησία τη μαρτυρία του. Μαζί με το βιβλίο προσφέρεται και το τελευταίο του CD.

Συγχαίρουμε τον κ. Κουντουρά και περιμένουμε τα Διαμορφούμενα Β΄. Το e-mail του συγγραφέα είναι: jannis@auth.gr

(Η βιβλιοκριτική είναι του κ. Γεώργιου Σ. Κανταρτζή, δημοσιογράφου)